© Aydın Şafak

Aydın BŞB medyaya bakın nasıl müdahale ediyormuş…

Bir dönem Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na en yakın isimlerden biri olan Sökeli Gazeteci Durmuş Tuna, bu kez Aydın BŞB’nin fonladığı ve yönlendirdiği gazetecileri yazdı.

Bilindiği gibi Durmuş Tuna 10 yıl boyunca Özlem Çerçioğlu ekibinin içinde bulunmuş en yakın isimlerdendi.

Durmuş Tuna daha önceki paylaşımlarında Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolu olarak bilinen Ozan Çavuşoğlu ve örgütlü yapılanmasının aralarında Ağır Ceza Hakimleri, milletvekilleri, gazeteciler ve çok sayıda bürokratın bulunduğu 37 kişiyi takip ettiğini isim isim yayınlamıştı.

Bu kişiler arasında sadece izlenip gözlenmek, fotoğraflarının çekilmesi ve darba varan konulardaki iddialar medyada yer almamış aynı zamanda yargısal süreçte soruşturmaları konu olmuştu.

Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolu olduğu dillendirilen Ozan Çavuşoğlu, CHP’nin kongre sürecinde Özgür Ozel'e destek veren CHP’li milletvekilleri, yöneticiler ve partililerin de izlenmesi, kamera ve listelemeyle adeta fişleme misali kayıt altına alınmalarından sorumlu tutuluyordu.

Durmuş Tuna ayrıca kendisinin Özlem Çerçioğlu tarafından AK Parti Genel Merkezi-MIT ve İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderildiğini açıklamıştı. Tuna, Özlem Çerçioğlu tarafından nasıl ve hangi ilişkilere dayalı şekilde alındığı muamma randevularda bir iş insanı ile Aydın-İzmir-Eskişehir Eski Valisi ve şu anki Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız hakkında dosyalar götürdüğünü ifşa etmişti.

Durmuş Tuna bu defa yaptığı paylaşımında Özlem Çerçioğlu ve Aydın BŞB’nin medya alanında yaptığı etik ve hukuk dışı eylemleri gündeme taşıdı. Tuna çok sayıda gazetecinin Aydın BŞB tarafından fonlandığını ve müdahalelerle yönlendirildiklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER