© Aydın Şafak

CHP’li başkandan vekile saygısızlık!

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya bir CHP’li gibi değil Jantsa’nın muhasebe müdürü gibi davranıyor.

CHP'li Sultanhisar Belediye Başkanı, Çerçioğlu Ailesi Şirketi Jantsa'nın eski muhasebe müdürü Osman Yıldırımkaya'ya, bir haller oldu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bu gün (5 Temmuz Cuma günü) Sultanhisar İlçesi'ni ziyaret edecek iken onun aleyhine açıklamalarda bulunan Osman Yıldırımkaya, “CHP’li belediye başkanı mı hala Jantsa'nın muhasebe müdürü gibi Çerçioğlu ailesinin emrinde mi?” sözleriyle, partililerin büyük tepkisini çekti.

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül'ün, Sultanhisar ziyaretini bile hazmedeyen Osman Yıldırımkaya'nın durduk yerdeki bu çıkışı, “Çerçioğlu cephesi ve Kılıçdaroğlunun parti içerisinde uyuyan hücreleri uyanıyor” şeklinde yorumlandı.

CHP'DEKİ ASIL SAVAŞ NE?

Öte yandan CHP içerisinde görüştüğümüz pek çok haber kaynağı, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun her talimatını harfiyen yerine getirmesiyle tanınan ve Jantsa'nın eski muhasebe müdürlü olması nedeniyle aile ferdi gibi her dönem kollanan Osman Yıldrımkaya'nın bu çıkışı, CHP’de Kılıçdaroğlu kalıntılarının Özgür Özel ve yeni yönetime başkaldırısı olarak tanımladılar.

Kulislerdeki iddialar ve medyaya yansıyan haberlere göre;

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, kongrede yeniden gücü ele geçirmek için harekete geçtiler. Daha önce aday gösterilmeyen fakat büyük kurultay delegelikleri devam eden isimler ile Özlem Çerçioğlu gibi artık halkın ve CHP’nin gözden çıkardığı isimler, tekrar gücü ele geçirme telaşında.

Bunlar arasında yer alan BŞB Başkanlarından ikisi, Balıkesir BŞB Başkanı Ahmet Akın ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu olarak anılıyor. Bu isimler yakın süreçte İstanbul'da yapılan Belediye Başkanları toplantısına katılmamışlardı. O toplantıya katılmayan diğer bir isim, Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş olmuştu.

Yaşananlar parti içerisinde ülke değil Kılıçdaroğlu taraftarlarının yeniden güç ve koltuk kazanma savaşı olarak yorumlanıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çok yakın olan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'e karşı durduk yerde salvolar sallayan Jantsa’nın eski Muhasebe Müdürü sonraki dönemlerin Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın durduk yere çıkışları, Aydın'da Özlem Çerçioğlu ve Kılıçdaroğlu kalıntılarının artık biten dönemlerini engellemek adına çaresiz çırpınışları olarak yorumlanıyor.

YILDIRIMKAYA'YA AĞIR TEPKİLER

Diğer taraftan Osman Yıldırımkaya’ın durduk yere Süleyman Bülbül ötesinde Özgür Özel'e karşı kafa tutar gibi çıkışı, parti içerisinde ağır tepki gördü.

Çerçioğlu'nun sağ kolu Ozan Çavuşoğlu tarafından geçen CHP Kongresi'nde takip ettirilen, kameralarla kayıtlara alınan, hatta salonlardan yuhalanıp çıkarılmak istenen Süleyman Bülbül ve diğer Özgür Özel-İmamoğlu destekçilerine karşı yapılan bu menfur hareketlere ağzını dahi açmayan, tek kelime edemeyen Jantsa’nın eski muhasebe müdürü Osman Aydın'ın bu çıkışına, “Adamın derdi demokrasi ya da ülke falan değil, Çerçioğlu ailesinden gelen talimatı uyguluyor” şeklinde ağır dille eleştirildi.

Öte yandan Belediye Başkanı Yıldırımkaya’nın CHP’li Bülbül’e saldırısı karşısında sessiz ve tepkisiz kalan Özlem Çerçioğlu’nun tutumu parti tabanında tepki çekiyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER