Didim Belediyesi resmen suç işlemiş
GÜNDEMDidim Mavişehir Yapı Kooperatifi’nde gizlenen gerçekler bir bir su yüzüne çıkmaya başladı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında Didim Belediyesi ve Didim Tapu Müdürlüğü arşivlerinde usulünce düzenlenmiş ONAYLI VAZİYET PLANI’nın bulunamadığını belirtmesi ve Mavişehir Sitesi’nde hangi bloğun nereye denk geldiğini belirsiz hale getirdi. Didim Belediyesi’nce bu durum bilinmesine rağmen yol ve park alanlarına inşa edilen binaların yıkılmayışı zincirleme suç unsurunu oluşturuyor.
Aydın Şafak Gazetesi’nin gündeme getirdiği Mavişehir’deki sorunlar yumağı devlet tarafından bir bir çözülmeye başladı. Son olarak Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma üzerine Didim Emniyet Müdürlüğü KOM ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Mavişehir Kooperatifi yönetim binasına baskın düzenlemiş ve Kooperatifin defterlerine, hesaplarına, sahte olduğu öğrenilen vaziyet konuş planına el koymuştu.
Didim Mavişehir’in mahalle statüsüne kavuşmasının ardından kooperatif hüviyetini kaybeden ancak Didim Mavişehir Yönetim Kurulu’nca bu durum dikkate alınmadan yıllarca üyelerden aidat adı altında paralar toplandığı daha önceki haberlerimizde konu edilmişti.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Aydın Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce Mavişehir’deki binaların “Depreme dayanıksız riskli yapı” olduğunu raporlamış ve tutanak altına almış, tapulara şerh koymuş ve Savcılık talimatı ile KOM ve Organize Şube Amirliği ekiplerince Mavişehir Yönetim Kurulu binasına operasyon düzenlenmişti.
Bu gelişmelerin ardından şimdi de, gerek Didim Belediyesi gerekse Mavişehir Kooperatifi kayıtlarında bulunması gereken ve bulunamayan VAZİYET PLANI’nın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarının sorgulanması sonucu Didim Tapu Müdürlüğü kayıtlarında da bulunamadığı ortaya çıktı.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında Didim Belediyesi ve Didim Tapu Müdürlüğü arşivlerinde usulünce düzenlenmiş ONAYLI VAZİYET PLANI’nın bulunamadığını belirtmesi Mavişehir Sitesi’nde hangi bloğun nereye denk geldiğini belirsiz hale getirdi.
Onaylı VAZİYET PLANI’nın bulunmayışı nedeniyle zeminde yer alan/almayan blokların tapu sicilindeki tescilinin hangi blokun bağımsız bölüme tekabül ettiği hukuken ve teknik yönden tespit edilemediğinden Mavişehir’deki mülk sahiplerine tek tek tebligatlar gönderilmeye başlandı.
Diğer yandan tapu bilgileri sorgulandığında ise; bazı blokların bir kısmının yol ve park olarak görülen alanlara inşa edildiği ortaya çıktı. Didim Belediyesi’nce bu durum bilinmesine rağmen yol ve park alanlarına inşa edilen binaların yıkılmayışı zincirleme suç unsurunu oluşturuyor. Ayrıca Mavişehir Yapı Kooperatifi Yönetimi’nin vaziyet planını Didim Belediyesi ile birlikte resmi kayıtlara işletmeyişi ve Dönemin Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaoğlu imzası ile hiçbir hukuki geçerliliği olmayan sahte MAVİŞEHİR KONUŞ PLANI isimli belge üretilmesi, yıllardır site maliklerinin bu sahte planla avutulması, gerçek planının kaybedilerek Tapu Kayıtlarına işletilmeyişi ve maliklerden kaçırılması ayrı bir suç oluşturuyor.
İlginizi Çekebilir