© Aydın Şafak

Didim Mavişehir’de bir skandal daha…

Didim Mavişehir’de bir skandal daha ortaya çıktı. Mavişehir’in mahalle statüsünde olması nedeniyle Mavişehir Kooperaifi Site Yönetimi’nin yaptığı genel kurullar ve aldığı yönetim kararları ile konut sahiplerinden alınan aidatların yasal olmadığı iddia edildi.

Mavişehir’in mahalle statüsüne kavuşması ve mahalle muhtarı seçilmesine rağmen bununla birlikte kuruluşundan bu yana Mavişehir Kooperatif Sitesi olarak anılan konutların da hala bir site yönetimine bağlı olarak faaliyet göstermesinin yasal dayanaktan yoksun olduğu ortaya çıktı. Böylelikle Mavişehir’deki her bir konutun “Kooperatif Sitesi”nden bağımsız olarak mahalleye bağlı konutlar haline geldiği gerçeği de gün yüzüne çıktı.

Depreme dayanıksız, temelleri suda yüzen, deprem fay hattının 6 kilometre uzağında yer alan Mavişehir’deki tabut konutların basında haberleşmesinin ardından Mavişehir bu kez bir başka skandal konu gerçeği ile yüzleşmeye başladı.

Mavişehir’de yaşayan sakinlerden bir çoğu bu çarpıcı iddiayı ortaya atarken, Mavişehir’deki konutların depreme dayanıksız binalar olduğunu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bakanlıkça da bu durumun kabul edildiğini söyleyen Mavişehir Sarıgazi Sokak 1 No.lu konutta ikamet eden Murat Büyükmeriç, Mavişehir’in mahalleye dönüşmesi ardından sitedeki her bir konutun müstakil konut haline geldiğini ve on yıllardır site yönetiminin bu konutlarda oturan bina sahiplerinden aidat almasının yasal almadığını iddia ederek Didim Cuhruyet Başsavcılığı’na site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Kdnu hakkında gazetemizle görüşen Murat Büyükmeriç, “Didim’in bir mahallesi olan Mavişehir’de site yönetiminin konut sahiplerinden aidat toplama yetkisi ortadan kalkmıştır. Mavişehir’de oturan konut sakinleri belediyeye atık su parası, çöp vergisi, temizlik vergisi ödüyor. Mavişehir’in mahalleye dönüşmesi sonrasında site yönetiminin konut sakinleri üzerinde yaptırım gücü de kendiliğinden ortadan kalkmıştır. Yapmış olduğu bütün genel kurullar, aldıkları yönetim kararları geçersiz, topladıkları aidatlar da yasal değildir. Mavişehir site yönetimi yıllardır bilerek ya da bilmeyerek suç işlemekte ve işlemeye de devam etmektedir. Bu nedenle savcılığa suç duyurusu yapma gereği duyduk” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER