© Aydın Şafak

Didim Mavişehir’deki çürük binaların acilen kentsel dönüşüme alınması isteniyor

Didim Mavişehir’de 53 yıl önce deniz kumuyla yapılmış deprem riski altındaki 1137 konut kentsel dönüşümü bekliyor.

Didim’in ilk sahil yapı kooperatifi niteliğini taşıyan Mavişehir’de depreme dayanıksızlığı raporlanan 1137 konutun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yerinde incelenerek kentsel dönüşüm kapsamına alınması isteniyor.

1137 konutta oturan malikler kendi aralarında anlaşamıyor.

Kentsel dönüşüm isteyen malikler ise “Bu konutlar her an yıkılabilir, adeta bir tabutun içinde yaşıyoruz. Yetkililer sesimizi duymuyorlar” diyerek isyan ediyorlar.

Didim Mavişehir’deki bu manzarayı, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile Mavişehiri oy deposu gibi gören CHP’li Didim Belediyesi her türlü bilimsel raporlar olmasına rağmen görmezden geliyor.

İlk yıkıcı depremini 1952 yılında geçiren Didim’in deprem fay hattı Mavişehir’in 6 kilometre uzağından geçiyor. Zemin çürük, binalar fay hattının adeta üzerinde bulunuyor. 1968 yılında yapımına başlanan binalar 1972 yılında bitmiş. Bina yapımlarında deniz kumu kullanılmış. Bina içlerinde duvarlar, kolonlar, çatlamış çoğu lime lime dökülüyor, elektrik hatları açıkta tehlike saçıyor. Oy kaygısındaki CHP’li Belediye ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü maliklerin feryadını duymazdan, çürük binaları görmezden geliyorlar.

Mavişehir’deki binalarda oturan bir çok kişi “Bu binaların temelleri resmen yüzüyor” diye isyan ederken asfalt yolların çöktüğünü, derin yarıklar halinde çatladığını, belediyenin ise sık sık bu çatlakların üzerini kapattığını, çukurları da doldurduğunu belirtiyorlar ve yetkililerin bir an önce büyük soruna el atmalarını istiyorlar.

FOTOĞRAFLAR HER ŞEYİ ANLATIYOR

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER