© Aydın Şafak

Didim'de alkollü kaza yapan komiser açığa alındı

SIRADA KOMİSERİN YAPTIĞI KAZAYI GİZLEYEN VE KAPATMAYA ÇALIŞAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MÜ VAR?

Didim’de yaşanan skandallar zincirinin ayrıntıları açığa çıkmaya başladı.

Bilindiği gibi Didim Asayiş Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Komiser H.’nin yanında kız arkadaşıyla birlikte emniyete ait 09 ABR 183 plakalı araç ile üç araca çarptığı iddia edilmişti.

Yine iddialara göre emniyet aracı perte çıkmış, çarpılan üç araç ise Germencik, Nazilli, Denizli’ye gönderildiği, emniyet aracının bir yeddi emin deposuna kaldırıldığı, diğer araç sahiplerineyse araçların tamir sözü verildiği öne sürülmüştü.

Aydın Şafak’taki haberin ardından harekete geçen Jandarma’nın pert olan Emniyet aracını saklandığı yerde bulduğu ve fotoğrafladığı bilgisine ulaşıldı.

Ulaşılan diğer bilgi ve iddialara göre; Komise H.' nin zincirleme kaza sonrası 160 promil alkollü çıktığı aynı zamanda ehliyetine el konulduğu iddialar arasında yer alıyor. Skandallar zincirinde ise Didim İlçe Emniyet Müdürü Y. D. başrolde.

Yaşanan kazanın ardından aracı çarpılan vatandaşların Emniyet Müdürü Y. D. tarafından şikayetçi olmamaları için telkinde bulunulduğu aynı zamanda masraflarının karşılanması sözü verildiği iddialar arasında yer alıyor. Bunun yanında İlçe Jandarma Komutanını arayan Emniyet Müdürü Y. D’nin olayın kapatılması için ricası olduğu öne sürülüyor. Bununla da yetinmeyen Müdür Y.D.’nin İlçe Jandarma Komutanına başka polisin kimliği üzerinden işlem yapılmasını teklif ettiği kaydediliyor.

Olayın ortaya çıkması sonrası Didim İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca tarafından Aydın Valisi Yakup Canpolat’a bilgi verildiği, Komiser H.’nin açığa alınması için işlemlerin başlatılması talimatı verildiği ve açığa alındığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan Komiser H. hakkında işlem yapmayıp olayları örtmeye çalışan İlçe Emniyet Müdürü Y. D. hakkında işlem yapılmasının zaruri olduğu gerçekliği de, yaşananlar sonrası kamuoyunun yasal beklentisi olarak ortaya çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER