© Aydın Şafak

Halk Bank Didim Şubesi’nin iskan ruhsatı yok!

Aydın Şafak Gazetesi’nin gündeme taşıdığı Didim Halk Bankası'nın faaliyet gösterdiği bina hakkında her geçen dakika yeni gelişmeler yaşanırken gerçekler de bir bir ortaya çıkıyor. Binanın projesinde asma kat olarak belirtilen alan, imar yasasına aykırı ve ruhsatsız döşeme atılarak kapatılmış. Halk Bankası’nın şu an kullandığı bölüm tadilat ruhsatı alınmadan ve binaya iskan ruhsatı verilmesinden 5-6 ay sonra kaçak olarak yapılmış.

DİDİM’DE SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Edinilen bilgiye göre; Didim ilçesinde tapunun 258 ada 1 nolu parselinde kayıtlı bina ilk aşamada (06.07.2022) imar yasasına uygun imal edildi ve iskan ruhsatları hukuka uygun verildi. Fakat yaklaşık 6 ay sonra (15.02.2023) binada yasalara aykırı imalatlar gerçekleştirildi.

Binanın zemin katında bulunan alanda yapılan kaçak ve ruhsatsız tadilatlarla bina Halk Bankası’na uydurularak banka için faaliyet alanı açıldı. Ancak yapılan tadilat ile ilk aşamada imar yasasına uygun olan binadaki kaçak tadilat ile 1. derece deprem bölgesindeki bina bir anda deprem açısından tamamen tehdide açık hale getirildi.

HALK BANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİNE…

HALK BANK RUHSATSIZ BİNADA NASIL HİZMET VERİYOR?

Bina sahibi Bilal Kafadar'ın Halk Bankası'nda yüklüce parası olduğu, o nedenle bankanın yasalara aykırı ve insan hayatını hiçe sayar şekilde tadilat sonrası haberlere konu binaya taşındığı kaydediliyor.

Yetkililerin bu konuda gerek yazılı gerek şifaen defalarca uyarılmasına rağmen bir kamu bankası olan Halk Bankası'nın ruhsatsız binaya nasıl ve neden taşındığı konusu sorgulanırken, neden ve niçinlerin açığa kavuşturulması bekleniyor.

Bu gelişmeler ışığında kamu bankası olan Halk Bankası Didim Şubesi'nin devletin yasalarını hiçe sayar şekilde faaliyet göstermesi büyük tepki yaratıyor. Öte yandan bina sahibi Bilal Kafadar'ın oğlu Nazmi Kafadar’ın şu anda CHP'den Didim Belediye Meclis Üyesi olması, akıllarda soru işareti bırakıyor.

TADİLAT RUHSATI İLE YASAL HALE GETİRECEKLER İDDİASI

Edinilen bilgi ve iddilara göre; Didim Belediyesi önceki Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın ruhsat vermediği Halk Bank tadilatının şimdiki belediye başkanı tarafından yeni bir tadilat ruhsatı ile yasaya uyarlanacağı kaydediliyor. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın damadı ve kızı da bu binada oturuyor. Didim Belediyesi'nin bu nedenle bina ve sorumlular hakkında işlem yapmadığı öne sürülüyor. İşlem yapmak bir yana damat Cem Armutlu'nun devreye girmesiyle birlikte tadilat ruhsatı bahanesiyle Halk Bankası'nın kullandığı yasalara aykırı bölümün, yasalara uygun hale getirilmeye çalışılacağı kaydediliyor. Yasaların ardından dolanma yöntemiyle ruhsatsız ve deprem açısından hayati tehlike arz eden Halk Bankası'nın faaliyet gösterdiği bölümün ruhsatlandırılmasına yönelik bu hukuk dışı girişim, Didim kamuoyunda Damat Cem Armutlu başta çeşitli çıkar ilişkilerine yönelik iddiaların da gündemin ana maddesi olmasına yol açıyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ SEYREDİYOR

Didim ilçesi tapunun 258 ada 1 nolu parselinde kayıtlı binanın kaçak tadilatlarla Halk Bankası’na uyarlanmasını ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al uzaktan seyrediyor. 15. 02. 2023 tarihinden itibaren binada yasalara aykırı gerçekleştirilen imalatlara sessiz kalan Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürü Taha Al’ın kaçak tadilatlar ile deprem tehdidine açık hale getirilen ve yasal olmayan kaçak imalatı yerinde incelemesi isteniyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ise ivedilikle bu konuya el atması bekleniyor.

Öte yandan Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nün yasaya uygun olmayan binada nasıl tadilat yaptırdığı sorgulanırken, deprem riski altındaki kaçak binada banka şubesinin faaliyetine nasıl izin verdiği merak ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER