© Aydın Şafak

Hipokrat bu doktoru görse o yemini yazmazdı

Giyotin lakaplı Aydın BŞB Sağlık Koordinatörü Dr. Kadir Karakoç doktorluk mesleğinin utancı haline geldi.

Aydın BŞB Sağlık İşleri Koordinatörü aynı zamanda Medinova Hastanesi Acil Servis Doktoru Kadir Karakoç, karıştığı skandallar ardından hiç bir şey olmamış gibi aynı yolda ilerliyor.

Bilindiği gibi Dr. Karakoç Aydın BŞB kullanımındaki kamu aracıyla, içinde üç bayan arkadaşı olduğu halde gece yarısı kazaya karışmıştı. Olay yerinden kaçmaya çalışan Karakoç, 450 bin lira hasar yarattığı aracın sahiplerinden kaçarken, yine bir vatandaş tarafından yakalanmıştı.

Olay yerine gelen polislere alkol kontrolü de yaptırmayan Karakoç'un daha sonra hastanede yapılan kontrolünde, 139 promil alkollü olduğu ortaya çıkmıştı. Dr. Karakoç yok köpeğime bakmaya gidiyordum, hayvanlara bakıyordum şeklinde gerçek dışı söylemlerle olayı karartmaya çalışırken, bakımına gittiği canlıların üç tane güzel bayan olduğu fotoğraf karelerine yansımıştı.

Dr. Karakoç'un daha önce de yine kamu aracıyla bir kazaya karıştığı, olayın gizli ortağı olduğu belirtilen Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu ve düz işçi olmasına rağmen ihalelerde yasa dışı şekilde imzası bulunduğu açığa çıkan Ozan Çavuşoğlu tarafından kurtarıldığı öne sürülüyordu.

Tüm bunların yanında Dr. Karakoç'un çalıştığı Özel Medinova Hastanesi'nden mahkemeleri uzatma amaçlı gerçek dışı raporlar temin etmek suretiyle yargılama süreçlerini uzattığı ve yargıyı etkilediği kaydediliyordu.

Ayrıca Dr. Karakoç ile perde gerisinde Ozan Çavuşoğlu ve Barış Altıntaş'ın sağlık alanında kurdukları şirketlerle ihalelere müdahil oldukları, hatta Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı aynı zamanda Çerçioğlu'na en yakın isimlerden Barış Altıntaş'ın ilçe belediyelerini aramak suretiyle ihalelerin kendi adres gösterdikleri şirketere verilmesi yönünde baskı ve telkinlerde bulunduğu, yine halka haberler yoluyla yansıyan iddialar arasında yer alıyordu.

Tüm bu skandalların ardından bu güne kadar ne Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ne Doktor Karakoç'tan bir özür, bir açıklama, araştırma-soruşturma yapılıp yapılmadığı ve kamuya açılan zararın karşılanması adına nasıl adımlar atıldığı yönünde bilgi aktarılmadı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Dr. Karakoç'un hiç bir şey olmamış şekilde görevine ve aynı tavırlarına devam etmesi, Aydın BŞB'de yaşanan yozlaşmışlık, çürümüşlük ve kamu kurumundan ziyade halkın malını har vurup harman savuran bir zihniyetin hakim olduğu gerçekliğini ortaya koydu.

Dr. Karakoç'un bu tavırları, “Hipokrat bunu görse Tıp yeminini yazmazdı” eleştirilerini beraberinde getirdi. Özlem Çerçioğlu'nun yönetim kademelerinde sürekli yüz kızartıcı suçlardan ceza alan, kendisi dahil yüzlerce kişinin yargılandığı davaların devam ettiği, gayri ahlakiliklerin artık normal karşılandığı, Aydın BŞB'nin Lut Kavmi’ne döndürüldüğü apaçık ortada iken Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü göreve davet ediyoruz.

Dr. Karakoç'un görev yaptığı ve Aydın Mahkemelerinde süren davaları etkileme amaçlı Medinova Hastanesi'nden tam mahkeme günleri verilen ve yargıyı etkileme, davaları uzatma amaçlı raporların tek tek incelenmesi, halkla ve ilgili devlet kurumlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz.

Aydın Şafak Gazetesi olarak bizzat idari ve adli suç duyuruları ile Aydın BŞB’de dokunulmaz gibi hukuk ve ahlak kurallarını hiçe sayan Dr. Karakoç ile görev yaptığı Özel Medinova Hastanesi hakkında suç duyurularında bulunacağumızı, kamu adına kamuoyuna ilan ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER