İŞKUR Gençlik Programı başvuruları başladı
GÜNDEMAydın İŞKUR Müdürlüğü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak ve iş dünyasıyla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla önemli bir protokole imza attı. ADÜ ile Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında “İŞKUR Gençlik Programı” kapsamında yapılan iş birliği protokolü, ADÜ Rektörlük binasında Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ile ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent arasında imzalandı.
1470 ÖĞRENCİYE DESTEK
Protokol kapsamında, ADÜ'de öğrenim gören 1470 öğrenci, İŞKUR'un sunduğu teorik ve pratik eğitimlerden faydalanarak kısmi zamanlı iş gücü programlarına dahil olacak. Program, öğrencilerin hem akademik bilgilerini pratiğe dökmesini hem de iş hayatını yakından tanımalarını sağlayacak önemli fırsatlar sunuyor.
İŞKUR, program aracılığıyla gençleri iş gücü piyasasına hazırlamaya yönelik eğitimler ve iş deneyimi imkanları sunacak. Program kapsamında, öğrencilere İŞKUR tarafından maddi destek de sağlanacak.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Üniversite olarak, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmaları için kurumlar arası iş birliklerine önem verdiklerini söyledi, şöyle dedi:
“İŞKUR ile yapılan iş birliği sayesinde, öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik anlamda değerli deneyimler edinecekler. Bu fırsatlar, Üniversitemizin güçlü kariyer destek ağına önemli bir katkı sunacaktır. Gençlerimizin iş dünyasında bir adım önde olmalarını sağlayacak protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”
Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de, "Gençlerimizin iş gücü piyasasına adım atmalarını desteklemek ve onlara deneyim kazandırmak en önemli önceliklerimizden biri. Aydın Adnen Menderes Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak ve iş dünyasında başarılı bireyler yetişmesine yardımcı olacaktır. Protokolün gençlerimize önemli bir fayda sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Kısmi ve esnek olarak düzenlenen programa, haftada 3 güne kadar katılım sağlanabilecek ve bu sayede eğitimden geri kalmadan iş tecrübesi kazanılacak.
Sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım faaliyetlerinin desteklenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, akademik ve idari destek faaliyetleri, toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin desteklenmesi, öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi, dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi gibi ana faaliyetler ve bunlara bağlı alt faaliyet alanlarında gerçekleştirilecek olan program kapsamında öğrencilere katılım sağladıkları her gün için 1083 TL ödeme yapılacak, GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı sigorta primleri yatırılacak. Programdan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora örgün eğitimlerinde yer alan aktif öğrenciler yararlanabilecek. Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ile yabancı öğrenciler programdan faydalanamayacak.
Detaylı bilgi için:
https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/iskur-genclik-programi
https://genclik.iskur.gov.tr/#hizmetlerimiz
İlginizi Çekebilir