© Aydın Şafak

Kartel tetikçileri nasıl kaçırıldı?

Aydın Şafak Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ve ulusal medya yanında Avrupa medyasına da manşet olan Belçika - İstanbul - Didim hattındaki kokain karteli hakkında yaşananlar akıllara durgunluk veriyor.

İnterpol tarafından arandığı halde uzun süredir Türkiye’de faaliyetlerini yürüten kokain karteli ile ilgili yaşanan gelişmeler, halk arasında Aydın’da adeta devletin varolmadığı hissini yaratıyor.

İstihbari bilgilere dayanan iddialara göre, olayların gündem olmasi ardından kartel tarafından yaklaşık sekiz ila on kişi arasında olduğu iddia edilen tetikçi grubu, siyah bir mersedes ile Didim'e getirildi.

Ayrıca kendilerine uzun namlulu otomatik silahlar temin edilerek, Altınkum sahilinde bir otele yerleştirildiler.

Jandarma ekipleri yaptığı istihbarat çalışma sonrası, polis bölgesi olduğu için Jandarma eliyle operasyona hazırlanıyordu.

Bunun için Savcılık izini ile çalışmalara başlandı. Kartel tetikçi grubunun otelde silahlarla suçüstü yapılması öncesi bilgi her nasıl sızdıysa Kartel lideri Yohannes Bayram'a iletildi. Bu bilginin ise polis içindeki üst düzey bir isimden gittiği iddialar arasında yer alıyor.

Operasyon bilgisi sızdırılan Yohannes Vayram Y. ise hemen kartel elemanlarına haber salarak oteli boşalttırdı. Ardından kartelin tetikçi grubu apar topar İstanbul'a geri yollandı.

Yaşanan bu gelişmeler akıllara şu soruları getirdi;

Aydın'da devlet bitti mi, yoksa asıl kartel devlet içinde mi?

Şeyh uçmaz mürit uçurur misali kartallar uçmaz devlet içindeki bağlantıları uçurur diyoruz ve artık uluslar arası rezalete varan bu durumun Ankara'daki vatansever devlet kadrolarınca araştırılması talebini, Yüce Türk Milleti adına ilgililerin görüşlerine sunuyoruz.

HABER: METİN CAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER