© Aydın Şafak

Önce açığa alındı sonra ödül gibi atama yapıldı

Didim’de devlete ait aracı alkollü kullanırken kaza yapan ve 4 aracın pert olmasına neden olduğu için açığa alınan Didim Emniyeti’nde görevli Komiser H.N. bir gün açıkta kaldı, sonra bir başka birime amir olarak atandı. Vatandaşlar soruyor: “Didim’de ayrı bir devlet mi var?”

Aydın Safak Gazetesi tarafından gündeme taşınan Didim'deki alkollü komiserin karıştığı olaylar sonrası yaşananlar, bu kadarına pes dedirtiyor.

Bilindiği gibi Didim Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği’ni yürüten Komiser H. N.’in, yanında bayan arkadaşı ile birlikte alkol aldıktan sonra 09 ABR 183 plakalı araçla zincirleme kazaya sebebiyet verdiği öne sürülmüştü.

İddialara göre Komise H. Devlete ait 09 ABR 183 plakalı araçla üç ayrı araca çarpmış, Jandarma tarafından 161 profil olduğu tespit edilmişti. Pert olan devlet aracı ise bir yeddi emin deposuna saklanmıştı. İddialar ardından Komiser H. Açığa alınmıştı.

İlçe Emniyet Müdürü Y. D. ise jandarmadan devreye girip aracı çarpışan vatandaşlarla da görüşerek olayın üzerini örtmek istemişti. Hatta bir bekçi ile bir polis memuruna olayı yüklenme teklifi yapıldığı fakat red cevabı alındığı iddialar arasındaydı.

Daha sonra kısa süreliğine açığa alınan Komiser H. ardından Didim Deniz Polisi Birim Amirliği’ne atandı.

Bu gelişme akıllarda soru işaretleri bıraktı. Çünkü geçmişte de bu tür iddialara adı karışan bazı görevliler haklarında işlem yapılması gerekirken geçici görevle yakın ilçelere atanmış ve adeta koruma altına alınmışlardı.

Didim’de ortaya çıkan polis korumasında kartel düğünü haberleri de gerçekliğe kavuşmasına rağmen ilgililer hakkında işlem yapılmayışı, pek çok soru işaretini beraberinde getiriyor.

Gayri ahlakilikler ve hukuksuzluklara rağmen hiç bir şey olmamış gibi davranılması, Didim de ayrı devlet mi var eleştirisini gündemin ana maddesi yapıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER