Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AK Parti’li Ertürk TARİŞ Pamuk Birliği’ne kalkan oldu

AK Parti’li Ertürk TARİŞ Pamuk Birliği’ne kalkan oldu
AK Parti’li Ahmet Ertürk TARİŞ Pamuk Birliği’ndeki “Küspe yolsuzluğu ve usulsüzlük” iddialarını örtbas etmek için devrede…
  • AK Parti 22. ve 23. Dönem Aydın Milletvekili ve TARİŞ Pamuk Birliği önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk’ün birlikle ilgili ayyuka çıkan bir dizi usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının örtbas edilmesi için Ankara’daki bürokrasi camiasında sıkı mekik dokuduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz 2017 yılı Kasım ayında AK Parti Aydın İl Başkanı olarak atanan ve aleyhinde patlak verecek olan zina skandalı iddiası nedeniyle yaklaşık 3 ay sonra görevinden istifa eden AK Parti 22. ve 23. Dönem Aydın Milletvekili ve TARİŞ Pamuk Birliği önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, bu kez farklı bir konuyla yeniden gündemde yer etmeye başladı.

Milletvekilliği yaptığı dönemde iş takipçiliği ve çantacılık konularında adeta uzmanlaştığı siyasi çevrelerde konuşulan Ertürk’ün bu kez TARİŞ Pamuk Birliği’nde soruşturma konusu olan KÜSPE YOLSUZLUĞU ve geride kalan olağan genel kurulda sahte delegelerle yapılan seçim usulsüzlüğü iddialarının örtbas edilmesi için devreye girmesi dikkatleri üzerine çekiyor.

BİRLİĞİN YAPTIRIM YEMEMESİ İÇİN ÇALMADIĞI KAPI KALMADI

TARİŞ Pamuk Birliği’nin önceki dönemlerinde “Ankara’da elimiz kolumuz olsun” denilerek yönetim kurulu üyeliği yaptırılarak ballı maaş ve türlü imkanlardan faydalandırılan AK Parti’li Ahmet Ertürk’ün, Birliğe yönelik Ticaret Bakanlığı nezdindeki soruşturmalarda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmaması için bir çok bürokrat ve siyasi ile derin pazarlıklar içerisine girdiği dillendirilirken, birlik yöneticilerine ise her fırsatta “Bu işlerden bir şey çıkmaz. Arkanızda ben varım” sözleriyle teselli ettiği bilgisine de ulaşıldı.

En son patlak veren KÜSPE YOLSUZLUĞU iddiası ardından Birlik Başkanı Faruk Aydın tarafından adeta emir eri gibi makama çağrılan AK Parti’li Ertürk’ün, Ankara’da birliğe zarar gelmemesi için kalkan kesildiği ve herhangi bir yaptırımın devreye sokulmaması için de kulis çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ADINI KULLANMASI İNFİALE NEDEN OLDU

Henüz müspet sonuca ulaşamaması nedeniyle de bazı ortamlarda birlikle alakalı “küspe yolsuzluğu ve seçim usulsüzlüğü” iddialarının örtbas edilmesi için ikili ilişkilerini kullanarak ricada bulunduğu AK Parti’li bazı üst düzey siyasileri hedef aldığı da konuşulan Ahmet Ertürk’ün, gerekirse yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar çıkacağını öne sürmesi ise tarım camiasında infiale neden oldu.

Yoğun denetlemelerle iyice köşeye sıkışan ve çemberin iyiden iyiye daraldığı TARİŞ Pamuk Birliği’ni adeta arpalığa çeviren birlik yönetiminin emir eri gibi hareket eden Ahmet Ertürk’ün geçmişte AK Parti Hükümeti’ni Venezuela’dan sıfır gümrükle peynir ithali nedeniyle “Ak köpeğin pamuk pazarına zararı var” sözleriyle hedef tahtasına oturttuğu bilinirken, Ankara’da boyundan büyük işlere kalkışması bazı tepkileri de beraberinde getiriyor.

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, bir takım üst düzey bürokrat ve siyasilerin Ertürk’ü bakanlığın soruşturma konusu yaptığı süreçle ilgili müdahil olunmaması yönünde uyardığı da öne sürülürken gözler ilerleyen süreçte yaşanacak gelişmelere çevrildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!