Aydın
21 Kasım, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Aydın Şafak’tan Mavişehir Yönetimi'ne mektup…

Aydın Şafak’tan Mavişehir Yönetimi'ne mektup…
Aydın Şafak Gazetesi olarak Didim Mavişehir’deki “Tabut Binaları” gündeme getirdikçe duyduk ki bu haberlerimizden Site Yönetimi çok rahatsızlık duymuş ve ardımızdan atıp tutuyorlarmış. Yok efendim haberler gerçek değilmiş, yok efendim haberi tekzip ettireceklermiş. Bunun adı nedir bilir misiniz? Suçun ikrarı…

Yayınladığımız haberleri site sakinlerinden kaçırmak için köşe bucak koşuşturan, toplantı üstüne toplantılar düzenleyen site yönemi Aydın Şafak Gazetesi’ndeki haberleri nasıl itibarsızlaştırabiliriz acziyetinin içine düşmüşler.

O kadar rapor, bilirkişi görüşleri, zemin çöküntüleri, Mavişehir’in sulak zeminde oluşu, deprem kuşağına yakın mesafede bulunuşu, binaların çürümüş görüntüleri ortada iken bu site yönetimi neyin aklını yaşıyor anlamış değiliz.

Konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “ACİL” kodu ile Bakanlığa bildirmişken, Bakanlığın da “ACİL” kod ile konuyu gündemine aldığı bildirilirken gerçekleri gizleme peşinde olan site yönetimi, (Kentsel dönüşüm isteyen konut sakinlerini kastederek.); “zeminde binaları olmadığı halde zeminde binaları varmış gibi siteyi kentsel dönüşüme sokmak isteyenler…” diyormuş.

Bu tam bir geri zekalılık örneği.

Yahu binadaki çürüğün, zemin katta olmuş, birinci, ikinci ya da üçüncü katta olmasının deprem için ne önemi var?

Madem ki kendinize çok güveniyorsunuz, kentsel dönüşüm isteyen site sakinleri karot için başvurularını yapmışlar. Site yönetimi olarak siz niye karot numuneleri aldırıp sonucu site sakinleri ile paylaşmıyorsunuz? Kendi kişisel çıkarlarınız için masum insanların hayatlarını neden tehlikeye atıyorsunuz?

Bu arada karotu bilmeyenler için not düşelim:

“Binaların sağlamlığını ölçmek amacıyla karot, mevcutta bulunan beton dayanımını ölçmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle binanın taşıyıcı sistemlerinden olan kolon, perde gibi alanlardan karot numunesi alınır. Alınan numuneler çeşitli testlere tabi tutulur. Karot alınıp, beton filmi çekildikten ve laboratuvar ortamında gerekli incelemeler yapıldıktan sonra çıkan rapor binanın riskli olduğunu ortaya koyarsa, bu rapor belediyeye ibraz ediliyor. Belediye gerekli incelemeyi tamamlayıp tapuya gönderdikten sonra maliklerin hanesine riskli yapı şerhi konuluyor.”

Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; işte bu tarot kentsel dönüşüm isteyenlerce yaptırılmış, binaların deprem riskli yapı oldukları raporlanmış ve bu raporlar Didim Belediyesi’ne sunulmuş.

Peki Belediye gerekli incelemeyi tamamlayıp tapuya gönderdikten sonra maliklerin hanesine “riskli yapı” şerhi koydurmuş mu? Tabi cevap hayır… belediye üç maymunları oynuyor.

Mavişehir’de evi olanların Gazetemizin bu günkü ana manşet haberini okumalarını tavsiye ederiz.

Haberin lingi: https://www.aydinsafak.net/haber/japon-uzman-moriwaki-deprem-riski-altindaki-illeri-uyardi-168

Ne diyor Japor Deprem Uzmanı Moriwaki. Türkiye'de en büyük depremlerin Kuzey Anadolu Fay hattının geçtiği şehirlerde yaşanacağını söyleyerek Aydın’ın da içinde bulunduğu 32 ili tek tek uyarıyor, dolayısı ile Aydın’ın risk altında olduğuna işaret ediyor.Aydın deprem fay hattının Didim-Kuşadası denizinde sahile yakın olduğu düşünüldüğünde, yazlık nüfusu toplam 3 milyonu bulan bu iki ilçede yaşayanların nasıl bir deprem risk altında oldukları gerçeği de kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Raporlara göre, Mavişehir’de çürük zemin üzerinde inşa edilen binalar deprem fay hattının 6 km uzağından bulunuyor ve zemini çürük 1137 konut deprem riski taşıyor. Didim Mavişehir’deki binaların ve zemininin çürük olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği Zonguldak Karaelmas Üniversite’sinin Türkiye genelinde “Deprembis” adıyla yaptığı çalışmada da açıkça görülüyor.

Tüm bu gerçekler ortada iken Mavişehir Site Yönetimi Aydın Şafak Gazetesi’nin haberlerini itibarsızlaştırma gayretine gireceğine tabut binalarda oturan masum insanların can güvenliğini sağlamak adına resmi makamlarla bağlantı kurup çürük olduğu iddia edilen binalarda oturanları bilgilendirmelidirler.

Bu arada site yönetimi haberlerimizi tekzip için Avukatları ile görüşüyorlarmış ve haberi tekzip ettireceklermiş. Tekzip konusunda şimdiden bir uyarıda bulunalım. Avukatın yazdığı ve noterden gönderdiği tekzip metnini yayınlamayız.

Tekzibi mahkeme kararı ile aldırmanız gerekiyor.

Aydın Şafak Gazetesi olarak Site Yönetimine, “Didim Mavişehir’in rantını 10 kişilik bir gurup mu yiyiyor” sorusunu soruyor ve mahkeme aracılığı ile göndereceğiniz tekzip metninizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Şu da Unutulmasın Aydın Şafak belgesiz haber yapmaz ve yayınlamaz.

Saygılarımızla…

AYDIN ŞAFAK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!