Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çerçioğlu’na bir şok daha…

Çerçioğlu’na bir şok daha…
CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Akademisyen ve Yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi olarak kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve bir dönem Başkan Çerçioğlu’nun avukatlığını yapan emekli Albay Levent Göktaş’ın MLG isimli şirketine Aydın BŞB’den 2018-2020 yılları arasında bu günkü rakamlarla 10 milyon lira civarında 4 ihale verildiği ortaya çıktı.

Bu konu ile ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi. (Dosya No: 2022/31312)

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu skandalları ve yolsuzlukları ile gündemden düşmüyor. Verdiği usulsüz ihaleler ile ilgili hakkında çok sayıda dava açılan Çerçioğlu'nun yolsuzluk dosyaları adeta boyunu aştı. Seçimlerde verdiği hiçbir vaadini yerine getirmeyen, Şehrin Arıtma Tesislerini hala yapayan Özlem Çerçioğlu'nun Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait kaynakları suistimal ettiği anlaşılınca hakkında birçok dava açıldı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat” suçlaması ile yargılanan Çerçioğlu hakkında devam eden yargılamanın sonuna gelindiği öğrenildi.

MİLYONLARCA LİRA KAMU ZARARI OLUŞTU

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde milyonlarca lira kamu zararına yol açtığı İçişleri Bakanlığı müfettişlerince tespit edilen Çerçioğlu ve bürokratlarıhakkında “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından dava açıldı.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ise verdiği usulsüz ihale nedeniyle Çerçioğlu hakkında “Görevi Kötüye kullanma” iddiası ile açılan dava devam ediyor.

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde soruşturma konusu 8 ayrı ihale için açılan davanın sonuçlanması ise an meselesi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nden 3, ASKİ Genel Müdürlüğü'nden 1, diğer birimlerindende 3 olmak üzere toplam 7 usulsüz ihale verdiği tespit edilen Başkan Çerçioğlu ve bürokratları hakkında “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat” suçlarından dava açılmıştı. Yargılamada savcı, tüm sanıklar için ceza talep etmişti.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!