Mavişehir’in mahalle statüsünde olması nedeniyle Mavişehir Konutları Site Yönetimi’nin yaptığı genel kurullar ve aldığı yönetim kararları ile konut sahiplerinden alınan aidatların yasal olmadığı iddiası gündemde sıcaklığını korurken Mavişehir Sahil Sitesi yönetiminin hazırladığı ve Temmuz ayında yapılan genel kurulda kabul edilen 01/07/2024 – 30/06/2025 tarihlerini kapsayan tahmini bütçesi üyelerine gönderildi.
Tahmini Bütçe’de GELİRLER kalemi toplamı 6.286.399.83 TL (Altımilyon ikiyüzseksenaltı bin üçyüzdoksandokuz lira seksenüç kuruş) olarak belirlenirken GİDERLER toplamı da aynı rakamlarla denk bütçe olarak hazırlanarak üyeler bilgilendirildi ve üyelerin oylaması ile kabul edildi.
DİKKAT ÇEKEN ÖNEMLİ AYRINTI HUZUR HAKKI
Mavişehir Konutları Site Yönetimi’nin üyelerin onayından geçirdiği 01/07/2024 – 30/06/2025 tarihleri arasını kapsayan TAHMİNİ BÜTÇE’de önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor. Tahmini Bütçe listesi dikkatlice incelendiğinde kooperatifin bir yıllık geliri 6 milyon 286 bin 399 lira 83 kuruş olarak açıklanıyor. Giderler de aynı rakama denk getirilen ANCAK HARCAMANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ YÖNETİM KURULU’NUN HUZUR HAKKI VE YOLLUK GİDERİNE AYRILAN RAKAM DUDAK UÇUKLATAN CİNSTEN.
4 MİLYON 034 BİN LİRA HUZUR HAKKI
Tahmini Bütçe’nin giderler bölümünde PERSONEL MAAŞLARI 2 milyon 731 bin 200 lira 83 kuruş, SGK PRİMLERİ 1 milyon 009 bin 562 lira, VERGİLER 80 bin 563 lira v.s gibi sıralanırken HUZUR HAKKI VE YOLLUK GİDERİ OLARAK 4 milyon 034 bin 525 lira 83 kuruş ayrılmış.
Yönetim Kurulu’nun kendi huzuru için ayırdığı 4 milyon 034 bin 525 lira 83 kuruş huzur hakkı turarı akıllara durgunluk verecek büyüklükte bir rakam. Toplam 3 bin üyeli kooperatifin tüm geliri 6 milyon 286 bin 399 lira 83 kuruş olarak belirlenmesine karşın Huzur Hakkı’nın 4 milyon 034 bin 525 lira 83 kuruş olarak üyelere bir tek itiraz bile olmadan oylattırılıp kabul ettirilmesi, kooperatif üyelerinin sorunlarına ne kadar sahipsiz ve duyarsız olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURSU YAPILMIŞTI
Öte yandan üyelerden M. B.Mavişehir’in mahalleye dönüşmesi ardından sitedeki her bir konutun müstakil konut haline geldiğini ve on yıllardır site yönetiminin bu konutlarda oturan bina sahiplerinden aidat almasının yasal almadığını iddia ederek Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
M.B. konuyla ilgili şuaçıklamayı yapmıştı:
“Didim’in bir mahallesi olan Mavişehir’de site yönetiminin konut sahiplerinden aidat toplama yetkisi ortadan kalkmıştır. Mavişehir’de oturan konut sakinleri belediyeye atık su parası, çöp vergisi, temizlik vergisi ödüyor. Mavişehir’in mahalleye dönüşmesi sonrasında site yönetiminin konut sakinleri üzerinde yaptırım gücü de kendiliğinden ortadan kalkmıştır. Yapmış olduğu bütün genel kurullar, aldıkları yönetim kararları geçersiz, topladıkları aidatlar da yasal değildir. Mavişehir site yönetimi yıllardır bilerek ya da bilmeyerek suç işlemekte ve işlemeye de devam etmektedir.”
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.