Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Efeler Belediyesi’nden bin işçi çıkartılacak

Efeler Belediyesi’nden bin işçi çıkartılacak
Aydın Efeler Belediyesi şirketlerinden bin civarı kişi işten çıkartılacak ya da işi bırakmaya zorlanacak iddiası çalışanlar arasında büyük huzursuzluk yaratıyor.

Aydın Şafak Gazetesi Efeler Belediyesi'nde yaşanan ve CHP ile siyasi tarihimize kara leke olarak geçecek sosyal soykırımı gündeme taşıyor.

Daha önce yayınladığımız haberimizde 200’e yakın çalışanın ya işten çıkartıldığı ya da işi bırakmaları için sürülmek, ünvan değişikliği gibi baskılarla mobing uygulanarak istifaya zorlandığını kamuoyuyla paylaşmıştık.

Son gelen bilgilere göre, “Emekçi kıyımı”, sosyal soykırıma dönüşmeye başladı.

Asıl hedefin yaklaşık bin personeli işten çıkarmak veya istifaya zorlamak olduğu kaydediliyor.

Edinilen bilgilere göre; Sosyal Soykırım Plamı şöyle işliyor:

İddiaya göre, Özlem Çerçioğlu yapılanmasının Efeler’de faaliyet gösteren isimleri Barış Altıntaş-Süha Bayırlı ve Ozan Çavuşoğlu işten çıkarılacak veya istifaya zorlanacak yaklaşık bin kişilik liste hazırladı.

İlk gündeme gelen görüş, günde ellişer kişilik partilerle kıyımın gerçekleştirilmesi oldu. Fakat bunun fazla tepki çekeceği öngörülerek aylık 150-200 arası işten çıkarma ve işi bırakmaya zorlama rakamı belirlendi. İşin takibi ise Germencik'den gelen ve MHP’li olarak bilinen Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci'ye verildi.

Yaklaşık bin kişilik sosyal soykırım ardından Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolu olarak bilinen Ozan Çavuşoğlu tarafından tebliğ edilen listenin işe alınacağı iddialar arasında yer alıyor. Sosyal soykırıma kılıf olarak ise çok fazla sayıda personel olduğu ve belediyenin maddi kaynaklarının yetmediği gösterilecek. Fakat yeni liste işe alındığında o zaman CHP ve Türk siyasi tarihinde görülmemiş sosyal soykırım için kullandıkları gerçek dışı beyanlar ortaya çıkacak.

Çerçioğlu ekibinden Polat Bora Mersin'in, Efeler Belediyesi’nin 700-800 milyon lira civarı hak sahibi olduğu La Perla Projesi hakkında yaptığı, “Oradan gelecek gelir Efeler Belediyesi gelirlerinin yüzde biri” şeklindeki açıklaması, aslında her iki yönüyle nasıl bir skandallar zinciri içinde bulunduklarını gözler önüne seriyor.

Soru 1) La Perla Projesi'ne ruhsat verdirmemekle Efeler Belediyesi'ni 700-800 milyon gelir kaybına uğratıyorsunuz. Buradaki gelirin Efeler Belediyesi’nin yüzde biri olduğunu beyan ediyorsunuz? O halde bu kadar gelir ve mal sahibi iseniz, Efeler Belediyesi'nden gelirimiz yok, borcumuz çok mazeretiyle neden yaklaşık bin kişilik kıyım planlıyor ve uyguluyorsunuz?

Soru 2) Nazi tipi bin kişilik sosyal soykırım uygulaması sonrası kendi listenizden işe alacağınız kişiler belediyeye ek maliyet getirmeyecek mi?

Soru 3) La Perla'daki hisseleri satıp emekçilerin haklarını ödemek ve belediye borçlarını tasfiye etmek yerine medya uzantılarınızla birlikte neden ruhsat verilmemesi için çalışıyorsunuz? Yoksa şahsi taleplerinizin karşılanmasını mı amaçlıyorsunuz?

Soru 4) Efeler Belediyesi Kurucu Başkanı Mesut Özakcan'ın damadını hakkında souşturma var diye açığa almışsınız. Oysa Çerçioğlu'nun karar alma mekanizmasındaki Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen hakkında evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamuyu zarar uğratma soruşturması sürerken, iki kez bir yıl üzeri görevi kötüye kullanmaktan zincirleme şekilde ceza alan Hakan Olgaç memuriyetten ihraç edilmesi gerekirken koltuğunda oturtulurken, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yine zincirleme suçlamalarla Özlem Çerçioğlu ile birlikte Ozan Çavuşoğlu da yargılanırken kanun hükümleri yok sayılıyor da, sizin işinize gelince mi kanunlar uygulanıyor. Ve Ağır Ceza'da yargılanan Ozan Çavuşoğlu Efeler Belediyesi'nde başlanan ve bin kişiye ulaşması beklenen Nazi tipi sosyal soykırımda nasıl rol alıyor?

Tüm bu gerçeklikleri her zaman olduğu gibi CHP Genel Merkezi ile Devletimizin diğer katmanları ve yüce Türk Milletinin takdirlerine bırakıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!