Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İmar kıyağı jet hızı ile onaylandı

İmar kıyağı jet hızı ile onaylandı
31 Mart seçimlerinden sonra hızla çalışmaya başlayan Barış Altıntaş ve ekibinin ilk 1/1000 ölçekli imar planı değişiklik önerisi jet hızı ile meclisten geçirildi.
  • Güzelhisar Mahallesi 2294 Ada 3 parselde İ.K. adına kayıtlı taşınmaza ait imar değişikliği 2 Temmuz’da Efeler Belediye Meclisi’ne getirildi. Değişiklik İmar Komisyonu’na havale edildi. Bu gün yapılan (4 Temmuz) belediye meclis toplantısında ise imar komisyonundan uygunluk alan İ.K.adına kayıtlı imar değişikliğinin jet hızı ile onaylandığı bilgisine ulaşıldı.
  • Efeler Adnan Menderes Mahallesi’nin en kıymetli arsalarından olan taşınmazın bu denli hızlı bir şekilde meclisten geçirilmesi kafaları karıştırdı.

Edinilen bilgiye göre; Taşınmaz sahibi İ.K.’nın oğlu K.K.’nın Aydın’da bir tarım kooperatifi başkanı olduğu ve CHP Efeler Belediye Meclis üyesi İbrahim Bozkurt’un yakın dostu ve ticari ilişkilerinin bulunduğu, bu nedenle imar değişikliğine öncelik verildiği gelen kulis bilgileri arasında yer aldı. Hiç bir siyasi geçmişi olmamasına rağmen meclis üyesi yapılan İbrahim Bozkurt’un İ.K.’nın imar değişikliğinde oynadığı rol parti içininde huzursuzluk yarattı.

Seçim dönemi Başkan Anıl Yetişkin ve Milletvekili Evrim Karakoz ile beraber K.K.nın başkanı olduğu tarım kooperatifine yapılan ziyaretin de İbrahim Bozkurt tarafından esnaf ziyareti kapsamında planlandığı da gelen bilgiler arasında.

Efeler halkı hizmet, sorunlara çözüm, seçim öncesi söz verilen projelerin gerçekleşmesini beklerken İbrahim Bozkurt’un kendini imara vermesi parti tabanında hem huzursuzluk yarattı hem de tepki gördü.

Güzelhisar Mahallesi 2294 Ada 3 parselde yer alan taşınmazdan daha önce yapılan başvurular meclise gelmeyi beklerken İ.K.’nın imar başvurusunun jet hızı ile belediye meclisinden geçirilmesi bölgede taşınmazı olan kişileri de büyük ölçüde rahatsız etti.

Haberi yayına hazırlamak için görüştüğümüz arsa sahiplerinin tanınan bu imtiyaz ve ayrıcalığı yargıya taşıyacağı, kendilerinin hukuka aykırı olması nedeni ile kabul görmeyen 1/1000 ölçekli imar plan taleplerini emsal göstererek jet hızı ile İmar Komisyonundan geçiren komisyon üyesi ve meclis üyeleri hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağını beyan ettiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!