Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kartel Lideri AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş

Kartel Lideri AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş
Kartel lideri olarak anılan Yohannes Bayram Y. İstanbul AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yapmış. Bölge vekilleri Bayram Y.’nin AK Parti’den İstanbul milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yaptığını fakat listeye konulmadığını belirttiler.

Didim’de polis korumasında oğluna düğün yapan ve Belçika da Y KLANI Kartel Lideri olarak haberlere konu olan Yohannes Bayram Y. hakkındaki iddia ve gelişmeler gün geçtikçe yeni boyutlara ulaşıyor.

1991 yılında Beytüşşebap’dan Belçika'ya iltica eden Keldani Aşireti’nin Reisi Bayram Y.  hakkında başlatılan soruşturma sonrası 105 kişi gözaltına alınmıştı.

Belçika polisi üç ayrı operasyonda yaklaşık iki ton kokan ele geçirmişti.

Bayram Y. ve yakınları hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı belirtiliyordu.

Belçika medyasında Bayram Y.’nin Didim’de arsa ve villa yatırımları yaptığı, polis tarafından işlerin ağırdan alınarak korunduğu da öne sürülmüştü.

Bayram Y.’ye sağlanan koruma yanında taşımalı silah ruhsatı verildiği de iddialara konu olmuştu.

AK PARTİ'Yİ NASIL KULLANMIŞ

Bölge vekilleri ile yapılan görüşmelerde ilginç bilgilere de ulaşıldı.

Bölge vekilleri Bayram Y.’nin 2019 yılında İstanbul AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptığını fakat listeye konulmadığını belirttiler. Yine aynı vekiller Bayram Y.’nin bazı bakanlarla resim çekilerek arkasında iktidar gücü olduğu mesajı verdiğini fakat bunun gerçek dışı olduğunu belirttiler.

Vekiller Bayram Y. ile partilerinin bağı bulunmadığına vurgu yaparak, koruma kollama eylemleri için Aydın siyaset ve bürokrasine bakılması gerektiğine ısrarla dikkat çektiler.

AK Partili Bölge vekillerinin üstüne basa basa verdikleri bilgiler sonrası gözler Aydın Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Didim İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile isimlerini önümüzdeki günlerde gündeme geçireceğimiz bazı siyasetçilere çevrildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!